
در سیره عملى حضرت زهرا(س) توجه به شخصیتبخشى فرزندان و ایجاد اعتماد به نفس در آنها کاملاً مشهود است. از جمله ابزارهایى که روح اعتماد به نفس و مشکل ستیزى را در کودک زنده نگه مى دارد، مسابقه و رقابتهاى سازنده است. رو به رو ساختن کودکان با مشکلات و فراهم نمودن امکان رقابت براى آنها موجب بالا رفتن حس اعتماد مى گردد. این مسئله به قدرى ارزشمند و سرنوشت ساز است که اولیا کودک باید براى آن برنامه ریزى کنند.
حضرت زهرا(س) براى ایجاد اعتماد به نفس در فرزندان خود آنها را وادار و تشویق به مسابقه و ورزش مىکرد.
از جمله نمونه هاى دیگر؛ روحیه شادابى و نشاط و محبت در بین افراد خانواده است. افراد خمود و پژمرده از کارایى لازم و مفید در امور اقتصادى و غیر اقتصادى برخوردار نمىباشند. افزایش کارایى، موجب کاهش هزینه هاى تولید و در نتیجه سود افزوده و بهره ورى اقتصادى بیشتر مىشود.
محبت و مهروزى به فرزندان
درس محبت در خانه حضرت زهرا(س) به طور کامل ارائه مىشد و آن حضرت که خود از سرچشمه محبت و عطوفت رسول خدا(ص) سیراب شده و قلبش کانون محبت به همسر و فرزندانش بود در این جهت نیز وظیفه مادرى خود را به بهترین شکل انجام مىداد.
دانشمندان علوم تربیتى مىگویند: کودکان در تمام دوران کودکى به محبت و اظهار علاقه نیازمندند. کودک مىخواهد پدر و مادر او را دوست داشته باشند و نسبت به او اظهار علاقه کنند. کودک چندان توجهى به لباس، خوراک و محل زندگى ندارد اما به این موضوع توجه دارد که آیا او را دوست دارند یا نه؟
سلمان فارسى مىگوید: روزى حضرت فاطمه زهرا(س) را دیدم، که مشغول آسیاب کردن غله است. فرزندش حسین(ع) به گریه افتاد و بیتابى مى کرد. عرض کردم: براى کمک به شما، غله را آسیاب کنم یا بچه را آرام نمایم؟ حضرت فرمود: من به آرام کردن فرزند اولى هستم. شما آسیاب را بچرخانید.
فرآوری و تنظیم مطلب : سایت رهبران شیعه